maandag 10 maart 2008

Hoe krijg je links?

Heel eenvoudig.

Het belangrijkste:
Zorg dat je een goede en aantrekkelijke site hebt. Er moet een reden zijn om een link naar je site te plaatsen!
Stuur mailtjes naar de eigenaren van sites die links plaatsen.
Zorg dat je goed in de zoekmachines staat. Bouwers van sites gebruiken dit ook als bron voor hun overzichten.

Ok, dit klinkt heel erg gemakkelijk, maar de harde realiteit is dat dit ongelofelijk veel werk is. Je moet sites selecteren, ze mailen, controleren of je vermeld bent en als je niets gehoord hebt weer een tweede verzoek sturen. Let wel: wacht ruim een maand met een tweede mail.

Het goede nieuws is wel dat naarmate je meer links krijgt er vanzelf ook meer naar je gelinkt wordt. Mensen die sites ontwikkelen gaan ook op de bekende linksites kijken voor inspiratie en als ze je daar vinden gaat de rest vanzelf. Je krijgt daardoor een heel erg interessant sneeuwbal effect.

Als uw site dus al langer online is hoeft het niet nodig te zijn zelf actief links te vergaren. Het kan bijvoorbeeld wel van belang zijn naar de zogenaamde "kwaliteitslinks" te kijken.

Welke sites kun je aanschrijven een link te plaatsen?


Alleen in Nederland zijn er al een paar miljoen Websites. Keuze genoeg dus.
Startpagina achtige linkoverzicht sites
Bedrijvenpagina's die niet van concurrenten zijn
Zogenaamde "hobby sites"
Let wel op, ze moeten relevant zijn. Er zijn zoveel sites dat er genoeg zijn die iets met uw site te maken hebben. Er is dus geen enkele reden sites aan te schrijven die niets met uw onderwerp te maken hebben.

Je mailtje


Ik krijg voor de startpagina's die ik beheer regelmatig verzoekjes links te plaatsen. Sommigen plaats ik, anderen niet. De inhoud van het mailtje maakt daarbij zeker uit.
Zorg dat het mailtje kort en krachtig is
Vermeld waarom de site interessant en relevant is om naar te linken
Zorg dat de site suggestie ook daadwerkelijk iets met het onderwerp van de site waarna je mailt te maken heeft
Vermeld duidelijk de link
Zorg dat het mailtje persoonlijk is. De meeste mensen reageren niet eens meer op mail die gestuurd wordt naar "Beste Webmaster". Beter is bijvoorbeeld "Beste vermeld de naam". Geef ook duidelijk aan dat je de site ook nog eens enigszins bekeken hebt.
Als je een link terug plaatst is dat natuurlijk aardig, maar het gaat in eerste instantie om de inhoud. Ik zal geen link plaatsen omdat iemand enkel en alleen een link terug plaatst terwijl de site het niet waard is.

Team site[p]ark.nl

Geen opmerkingen: